Wie ben ik?

IMG_0188Ik ben Ada de Groot. Geboren in Amsterdam. Ik woon in Zeist.

Sinds 20 jaar ben ik bezig als beeldhouwer en heb ik in binnen- en buitenland beeldhouwlessen gevolgd. Naast mijn creatieve opleidingen ben ik autodidact in het beeldhouwen.

De liefde begon met het bewerken van een stuk zeepsteen. Door middel van raspen ontstond er vorm.
Dat fascineerde mij.

Ruim 20 jaar ga jaarlijks ik naar Pietrasanta in Italië om daar in de studio van de familie Antognazzi  te werken. Een heerlijke plek. Tussen de Italiaanse artigiani en de Appenijnen met hun marmer op de achtergrond. Daar heb ik heel klassiek leren beeldhouwen.

Inmiddels werk ik zelfstandig in verschillende steensoorten. Maar marmer heeft mijn voorkeur.
Ik omschrijf mijn vormgeving als abstract met een knipoog naar figuratief en een vleugje humor. Ik werk graag naar kleimodel en soms laat ik de steen voor zichzelf spreken. Creëren is iedere keer opnieuw een mooi proces en fantastisch om te doen.

In Den Dolder is mijn atelier. Daar geef ik les.
Ook ben ik lid van de OpenAtelier Route, een jaarlijks kunstgebeuren in Zeist.
Ik heb aan verschillende tentoonstellingen deelgenomen.